OVAKO IZGLEDA "UPITNIK" ZA POPIS STANOVNIŠTVA

[24.07.2013]
Agancija za statistiku Bosne i Hercegovine povodom predstojećeg popisa stanovništva upriličila je prezentaciju za predstavnike medija sa područja Biljeljine, Zvornika, Tuzle, Vlasenice i Ugljevika.
 
Osnovni cilj prezentacije je da se predstavnicima medija pruže sve potrebne informacije, a koje će novinari objektivno i nepristrasno prenjeti građanima putem sredstava informisanja izjavila je Mirsada Adembegović savjetnik za odnose sa javnošću agencije za statistiku BiH.
 
Obzirom da je ovo najznačajniji događaj za našu državu u ovoj godini, poželjno je da se građani upoznaju sa popisnim materijalima kako bi spremno dočekali popisivače. Na web stranici www.popis2013.ba objavljeni su dokumenti koji će se koristiti prilikom popisa stanovništva i domaćinstava u BiH. Popis stanovništva će se održati od 1. do 15. oktobra tekuće godine.
 
Prvi preliminarni rezultati očekuju se 90 dana nakon popisa stanovništva a konačna obrada svih podataka će se raditi do sredine 2016 godine istakla je Mirsada Adembegović.
 
Iz agencije za statistiku Bosne i Hercegovine apeluju na sve građane da se na vrijeme upoznaju sa obrascima i uptnicima kako bi spremni dočekali predstojeći popis stanovništva.


www.regija.ba