SAVEZ ZA UZGOJ I ZAŠTITU SITNIH ŽIVOTINJA BIH EDINU JABANDŽIĆU IZ TEŠNJA PRODUŽIO MANDAT PREDSJEDNIKA

[30.04.2012]

 

Edinu Jabandžiću iz Tešnja produžen je mandat na funkciji predsjednika Saveza za uzgoj i zaštitu sitnih životinja BiH u naredne četiri godine. Odluka je donesena na 17. redovnoj izvještajno-izbornoj godišnjoj skupštini održanoj tokom proteklog vikenda u prostorijama Mješovite srednje škole Tešanj. 
 
Na funkcije potpredsjednika Saveza izabrani su Mihailo Javorski (Bosanska Gradiška) i Nikola Benković (Orašje). Mandati su produženi i sekretaru Saveza Adnanu Mujiću (Tešanj)  i blagajniku Dževadu Subašiću (Tešanj). 
 
Jednoglasno je usvojen i izvještaj o radu Saveza u protekloj godini, kao i za mandatni period 2008 – 2012. „Prvenstveno mi je drago što su članovi Skupštine prihvatili izvještaj o radu Saveza kao i moj lični“, rekao je nakon reizbora na funkciju predsjednika Saveza Edin Jabandžić. Jabandžić je dodao da Savez sada očekuje  i niz radnih obaveza, a prije svega to su: izlaganje na evropskoj izložbi sitnih životinja u Leipzig-u, organizovanje Kongresa evropskog saveza 2014. godine gdje je BiH domaćin, učestvovanje ne izložbi u Nici 2015 godine, te završetak priznavanja bh. rasa golubova u evropskom savezu. 
 
Usvojen je i finansijski izvještaj za proteklu godinu, kao i plan rada za 2012. Savezu su pristupila i udruženja iz Doboja, Bosanske Gradiške, Dervente i Livna. Na 17. –toj redovnoj godišnjoj skupštini učestvovalo je ukupno 19 udruženja iz čitave BiH.